Serveringsforslag

Hvis isen skal piftes lift op i en festlig anledning har vi samlet en række spændende og velsmagende serveringsforslag. 

VANILJE IS M/BAGT PIGEON ÆBLE, TRANEBÆR, INGEFÆR OG NELLIKER

4 pigeon æbler eller andre små røde æbler. Udhul kernehuset og kom en skefuld smør, lidt friskrevet ingefær, stødt nelliker samt kogte tranebær i og omkring æblet. Bages i ovnen ved 200 grader til det er mørt.

Æble og tranebærsaft serveres lunt sammen med vanilje is og anrettes med sprøde æblechips.

CHOKOLADE IS MED KARAMELLISERET VALNØDDESAUCE MED ROSA PEBER

100 g hele valnødder ristes i ovnen ved 160 grader til de er gyldne.

2,5 dl fløde
200 g hvid sukker
60 g smør
1 strøget spsk. havsalt
hel rosa peber

Varm fløden i en gryde. Sukker karamelliseres på en pande, tilsæt fløden og de gyldne valnødder. Det koges lidt ind til let tyk konsistens. Rør smør og salt i. Afkøles i en skål og serveres med chokolade is og drysses med knust rosa peber.

NOUGAT IS MED FRISKE DADLER I CITRONSIRUP MED KINESISK 5-SPICES

150 g friske dadler
strimmel af 1 citron
100 g rørsukker
2 dl vand
lidt revet eller tør gurkemeje
5-spices krydderi efter smag 1-2 tsk

Dadlerne udstenes forsigtigt og koges i sukkerlagen. Afkøles og anrettes med nougat is.